Hirdetések

Csak röviden!

Helyetted tanulni, olvasni, gondolkodni nem tudok, de segíthetek az elindulásban. Miről lesz itt szó: rendszergazda oktatás vállalatirányítás szerver crm informatika hosting server tűzfal antivirus backup operációs rendszer

kommentek

  • kuala: Hello, Meg van még ez a blog? Esetleg érdelelne... Köszi :) (2009.02.21. 20:06) Valószínüleg 2008 legjobb ajánlata!
  • szilárdan...: Én egy bankban voltam rendszergazda, Oracle üzemeltető. Az ott eltöltött 16 évből kb. 14 évig (a f... (2008.12.15. 08:05) Kezdő rendszergazda
  • repecs: nincs recept próbálkozni kell az egyiknek sikerül a másiknak nem nem árt ha az embernek ez a hobbi... (2008.12.04. 16:16) Hogyan lehetsz rendszergazda?
  • SEo Tanfolyam: Ha valaki szeretné megismerni a másik oldalt is: seotanfolyam.hu. A SEO-t is mint mindent lehet jó... (2008.11.30. 06:24) Ingyenes Anti-SEO tanfolyam!
  • Enviro: Apám autószerelő volt, aztán gépész technikus és ott a főnöke látta, hogy érdekli a számítástechni... (2008.03.19. 03:57) Kezdő rendszergazda
  • Utolsó 20

A világmegváltó ötlet!

2007.10.20. 21:01 | SysOp | 4 komment

    Sok okosságról hallani mostanában, mindenki ért mindenhez, van aki nagyon-nagyon ért hozzá, addig amíg nincs tétje a dolognak vagy nem kell bizonyítani.

    Egy éven belül elköltözik a cég ahol dolgozom. Történt már ilyen, és nem is ez lesz az utolsó. DE! Annyira megy a bolt, hogy elérkeztünk a "pénz, ékszer nem számít" szintű  teljes infrastruktúra átalakításhoz. Természetesen a cég nevét és egyéb bizalmas infókat nem nagyon teregethetem ki, de nem is fontos.

    Mit szólnátok hozzá, ha együtt építenénk virtuálisan az új IT struktúrát? Én megmondom, hogy most milyen terhelés van és mire kell méretezni, kliensek száma, samba-ák, postgresek, stb... Egy nagy darab vasra lenne szükség valószínüleg, már nem x86 alapúra, mindenképpen virtualizálunk, a háttértár nagyvalószínüséggel valamilyen SAN  rendszer, telephelyen belüli és telephelyek közötti teljes redundancia hardveresen és szoftveresen egyaránt. Az adatmentéseket sem szabad elfelejteni, a legjobban managelhető incrementális megoldásra van szükség és valószínű (tuti), hogy ez is duplikálva a két telephely között. Egyszóval szükség van a legjobb ár/érték arányú berendezésekre és megoldásokra, nincs mese, TCO-zni is kell.

    Nézzük a jó oldalát: nem a mi pénzünk ;], viszont nekem kell megépíteni és üzemeltetni és  nem szeretnék bennt lakni az idők végezetéig.

    Elsősorban openszorsz megoldásnak örülné(n)k, szeretném bebizonyítani, hogy (mármajdnem)nagyvállalati infrastruktúrát is lehet  biztonsággal  szabad szoftverekre alapozni.

     Miért egy blogban? Miért ne! Annyi szakemberrel (szívem szerint idézőjelbe tenném) úgysem tudok beszélni, amennyivel kéne (szeretnék) és ha a HP-hoz megyek akkor az ő megoldásuk a legjobb, ha máshova akkor éppen a másik. Manapság a "független" nem nagyon értelmezhető, ha valaki a biznisz után jutalékot kap. Valaki a kanceller.hu környékén nem ismerős esetleg? Jó/rossz tapasztalatok, egyebek?? Egyéb cégek, akikhez érdemes bekopogtatnom?

Érdemes belevágni szerintetek?

ui.: Ha elkészítjük a haditervet és sikerül megépíteni az talán a magyar *nix közösségnek sem lenne egy rossz referencia szerintem.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergazdaleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr5202426

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Download site 2019.04.18. 01:34:54

carlos bakery coupon code - Ensalmo y resguardo a los 7 rayos del sol

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J. McClane 2007.10.20. 21:29:27

Érdekes próbálkozás, de az a baj, hogy én pl nem fogok neked semmilyen Linux alapú rendszert mondani, mert nem értek annyira hozzá, és ahány rendszergazda, annyiféle preferencia, még haverjaimmal is szoktam verekedni emiatt :) . Szóval ha ezt akarod, akkor végeláthatatlan flame-re számíthatsz, és nem jó válaszokra.

Mi kb 1,5 éve adtuk el az pesti irodaházunkat, akkor 150 user költözött 3 helyre a város három felére, az szép feladat volt. Igaz szerencsére csak az új helyeken kellet kialakítani az infrastruktúrát (és nekünk mint gyakorlati embereknek koordinálni a teljes költözést - bútorok, virágok, papírok stb..), a szerverek/pc-k stb. mind maradt, de amikor elém raktak egy alaprajzot, hogy "John, hol legyenek a végpontok a 100 embernek", mert holnap kábeleznék akkor éreztem kis nyomást a melkasomban. De azt jól abszolváltuk.

Tanácsadónak nem tudom érdemes-e választani bárkit is, mindegyiknek a maga felé fog hajlani a keze, és szerintem open source környezetben nem találsz értelmest.

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2007.10.20. 21:46:03

Ne ijesztgess. Tudnék mesélni, pl.: két szint közé a megbeszélt 50x4-es beltéri trönk helyett behúztak egy kültéri 50x2-es vazelinest :-) Gondolhatod.

KoGa · http://koga.hu 2007.10.20. 23:14:14

Kancellarrol annyit, hogy anno voltam naluk interjun, majd egy ido mulva szoltak hogy minden oke, de most megsem keresnek embert. A fonok viszont szimpatikus fazon volt. Sajnos a nevere mar nem emlekszem, a nevjegykartyaja pedig tobb ezer kilometerre egy fiokban van :)

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2007.10.20. 23:29:50

Hogy miért lenne jó egy itteni ötletelés?
Egy kis szösszenet: mentünk a Cisco-hoz kérdezősködni, hogy mire költsük a pénzünket ha úgy alakul. A felállás:

- főnököm (farmer + ing)
- én (még farmer se + ing)

- Cisco titkárnő (max.20év + kimonó, brutál)
- Cisco marketinges (el tudjátok képzelni)
- Cisco mérnök arc (mintha tükörbe néztem volna :)

Engem tényleg csak a szakmai rész érdekel ilyen esetben, a kávé+ásványvíz elhagyható és marketing sem viszi előrébb a projektet...

Gondolom Ti nem voltatok még ilyen meetingen sosem :)
süti beállítások módosítása