Hirdetések

Csak röviden!

Helyetted tanulni, olvasni, gondolkodni nem tudok, de segíthetek az elindulásban. Miről lesz itt szó: rendszergazda oktatás vállalatirányítás szerver crm informatika hosting server tűzfal antivirus backup operációs rendszer

kommentek

  • kuala: Hello, Meg van még ez a blog? Esetleg érdelelne... Köszi :) (2009.02.21. 20:06) Valószínüleg 2008 legjobb ajánlata!
  • szilárdan...: Én egy bankban voltam rendszergazda, Oracle üzemeltető. Az ott eltöltött 16 évből kb. 14 évig (a f... (2008.12.15. 08:05) Kezdő rendszergazda
  • repecs: nincs recept próbálkozni kell az egyiknek sikerül a másiknak nem nem árt ha az embernek ez a hobbi... (2008.12.04. 16:16) Hogyan lehetsz rendszergazda?
  • SEo Tanfolyam: Ha valaki szeretné megismerni a másik oldalt is: seotanfolyam.hu. A SEO-t is mint mindent lehet jó... (2008.11.30. 06:24) Ingyenes Anti-SEO tanfolyam!
  • Enviro: Apám autószerelő volt, aztán gépész technikus és ott a főnöke látta, hogy érdekli a számítástechni... (2008.03.19. 03:57) Kezdő rendszergazda
  • Utolsó 20

Gondolat ébresztő!

2007.10.16. 20:19 | SysOp | 10 komment

Címkék: állás képzés rendszergazda

    Elég régóta keresünk embert, kezdő rendszergazda ill. kliens üzemeltető / karbantartó / lótifuti pozícióba BP.-re és vidékre is, de nem találunk. Azt gondoltam, hogy a legtöbb probléma majd a fizetések kialkudásával lesz, de igazából nincs kivel alkudozni. Hirdetünk interneten, újságokban, de akik eljutnak az interjúig (szép szó) azok néha már a kandikamera kategória.

    Tényleg ekkora baj van manapság a főiskolákon?? Nem lehet gyakorlatot szerezni?
Azt megértem (annyira azért nem), hogy valaki csak egy bizonyos operációs rendszert ismer, de erre ne legyen büszke, pláne úgy, hogy az ismert oprendszerben nem tud kézzel egy route-olást lekérdezni/beállítani.

    Mire lenne szükség? Szívesen felteszek egy kérdőívet, vagy csak néhány részletet ha érdekel valakit, hogy manapság hogy néz ki egy elbeszélgetés.

Érdekel valakit?

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergazdaleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4198510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

charlie 2007.10.17. 16:51:08

Akkor elé kéne donteni, hogy most rendszergazdát, vagy lotifuti ember kell. Nem csak a kinalattal, a kereslettel is baj van.

Meg ez a baromsag, hogy ha nincs papirja az embernek akkor mar nem is kell. Nem egy ismerosom van, akinek egy deka papirja sincs, és keni vagja a szakteruletet...
Csak sajnos ebben az orszagban mindenki papirbuzi.

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2007.10.17. 19:16:10

Én leszarom a papírt, soha nem kértem senkitől, de köszönés helyett megy a teszt, aztán ha érdemes, tovább lépünk.
"...kezdő rendszergazda ill. kliens üzemeltető / karbantartó / lótifuti pozícióba BP.-re és vidékre is..."
Mindenki így kezdi, nekem jutott akkoriban két telephely kb.: ~130 munkaállomás ebből 80% linuxos. Aztán léphettem feljebb, ma már csak szerverekkel és az országos üzemeltetéssel foglalkozom, de szabadságolások alatt ha nagyon kell supportolok vagy futkosok.
Különben érdekes, hogy csak IT területen ilyen furcsa, hogy egy állás betöltéséhez kell a megfelelő végzettség, másik szakmákban ez teljesen normális.
Az informatika lassan tényleg olyan, mint a foci...

msandor · http://www.msportal.ini.hu 2007.10.17. 20:00:48

engem érdekel, már csak azért is, mert régebben több interjún is voltam, és érdekelne a tiétek is

talán nem illik ilyet nyilvánosan kérdezni, de mennyi lenne a havi juttatás nálatok?

köszi

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2007.10.17. 22:41:56

Tényleg nem illik :D
Meg álltalában ez úgy működik, hogy:

K: És mennyire gondoltál?
V: ???.000,-
K: Mondjuk a fele próbaidő után?
V: --------censored----------!

ui.: ha tényleg érdekel, dobj egy mailt priv.-be és kontaktolunk.

charlie 2007.10.18. 11:59:54

Nos, ismerosok elmondasa alapjan kulfoldon nem a papir szamit, hanem a tudas. Nalunk ellenben egy csomo allasnal, hogy kezdik? MEgvan e a papir. Aztán, lehet, hogy tok felesleges az a papir ahhoz a munkahoz, nomeg a papir nem egyenlo a tudassal.

Nekem sincs egy deka papirom a tudasomrol...

J. McClane 2007.10.20. 21:00:44

Az a baj, hogy igazán a legtöbb cég nem tudja eldönteni mi is kell neki?
-Lótifuti (hozza-viszi a szervereket, nyomtatókat, esetleg összedugja őket)?
-Üzemelteti az ottani gépparkot (távoli telephelyen)?
-Karbantartó kell?

Ezt egy kezdő nem fogja vállalni. Vagy ha igen, akkor nem tudja majd megcsinálni. Egy tapasztalt rendszergazda pedig nem fog kocsikázni egész nap, mert az, hogy ő a fenti dolgokat megcsinálja már dolgozott elötte 3-4 évet rendszergazdaként, és jobb melót kaphat, kevesebb stresszel.

Szóval ne haragudjál de ez a tipikus "Értsél mindenhez, legyél elérhető mindig, rajtra készen várd a kiküldetést, de a fizetésed nem lesz sok" munka, amin nagyon sok munkáltató elcsúszik.

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2007.10.20. 21:38:32

Igaz, viszont nem tarthatsz minden feladatra egy-egy embert. Akkor jársz munkáltatóként a legjobban ha találsz egy lojális pályakezdő félhülyét, akiből rövid idő alatt ki tudsz nevelni egy olcsó és jó munkaerőt. Addig meg úgyis elműködik a cég, legfeljebb morognak az emberek egy picit. Nem mondom, hogy ez munkavállalóként jó, de ez a tendencia. Ha esetleg tudsz egy helyet ahol sok évnyi gyakorlattal beültetnek a bársonyszékbe és az 530d kulcsát szemlesütve csúsztatják a zsebembe, akkor szólj légyszíves.
Néha haragudtam az interjúkon, amikor az arc bemondott egy olyan megalázó összeget, hogy annyi pénzért nem kelnék fel reggel, de a kényszer nagy úr. Na ilyenkor van az, hogy utána mész és a kapualjban megmondod neki a következő alkalomra a jó megoldást. Volt ilyen, komolyan.

KoGa · http://koga.hu 2007.10.20. 23:21:43

Hat nem tudom.. en szivesen lettem volna lotifuti rendszergazda, de annak idejen 5 honapig kerestem melot, es olyan helyekre sem hivtak be interjura, ami nagyjabol ugyanaz lett volna, mint amit elotte csinaltam. Aztan talaltam egy kulfoldi hirdetest, es egybol felvettek.
Jo, diplomam tenyleg nincs. :)

Alex 2007.10.21. 00:02:47

Csak úgy kíváncsiságból: Nálatok mit takar a "vidék"? Azért elég nagy országban élünk (pontosabban nem az ország nagy, a közlekedés rossz) ...

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2007.10.27. 13:54:32

2010-ben egy éven keresztül ökörsütés lesz. Ha elkészül az út.
süti beállítások módosítása