Hirdetések

Csak röviden!

Helyetted tanulni, olvasni, gondolkodni nem tudok, de segíthetek az elindulásban. Miről lesz itt szó: rendszergazda oktatás vállalatirányítás szerver crm informatika hosting server tűzfal antivirus backup operációs rendszer

kommentek

  • kuala: Hello, Meg van még ez a blog? Esetleg érdelelne... Köszi :) (2009.02.21. 20:06) Valószínüleg 2008 legjobb ajánlata!
  • szilárdan...: Én egy bankban voltam rendszergazda, Oracle üzemeltető. Az ott eltöltött 16 évből kb. 14 évig (a f... (2008.12.15. 08:05) Kezdő rendszergazda
  • repecs: nincs recept próbálkozni kell az egyiknek sikerül a másiknak nem nem árt ha az embernek ez a hobbi... (2008.12.04. 16:16) Hogyan lehetsz rendszergazda?
  • SEo Tanfolyam: Ha valaki szeretné megismerni a másik oldalt is: seotanfolyam.hu. A SEO-t is mint mindent lehet jó... (2008.11.30. 06:24) Ingyenes Anti-SEO tanfolyam!
  • Enviro: Apám autószerelő volt, aztán gépész technikus és ott a főnöke látta, hogy érdekli a számítástechni... (2008.03.19. 03:57) Kezdő rendszergazda
  • Utolsó 20

Mi a legnagyobb segítség?

2007.10.07. 22:52 | SysOp | 2 komment

Címkék: rendszergazda

Ha választ kapsz a kérdéseidre. Egyszerűnek tűnik, de ha jobban bele gondolsz ez az alapja mindennek. Ezért megy manapság nagyon jól a tanácsadóknak/tanácsadó cégeknek. Miért? Mert időt takarítanak meg az ügyfélnek és már régóta tudjuk, hogy az idő pénz. És nem utolsó sorban az információ is.
A legnehezebb dolog, hogy az ember felismerje, hogy zsákutcában van és legyen bátorsága visszafordulni. Ez néha elég sok pénzbe tud kerülni. És semmi garancia nincs rá, hogy a következő próbálkozás sikeres lesz.
Ilyenkor értékelődik fel a (szak)tanácsadók szerepe. Ha csak a zsákutcákat spórolja meg neked, nem is beszélve az idődről...

Fizettél már oktatásért, előadásért?
Szívesen mentél, ha küldtek (céges)?
(Én igen, nem is egyszer)

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergazdaleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr27189499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J. McClane 2007.10.08. 22:28:13

A tanácsadó, és én (rendszergazda) között az a különbség, hogy a tanácsadó jobban tudja használni a googlét. Sajnos sok esetben tapasztaltam ezt.

Ha a cég befizet egy előadásra arra elmegyek.

más:
Akkor ez a blog miről fog szólni? Rendszergazdák segítik egymást? Erre van egy hegy levelezőlista.

egy másik posztra reaggálás: az a baj a free szoftverekkel, hogy ha elromlik, akkor nincs mögötte senki, aki vállalná érte a felelőséget, és kötelességének tekintné kijavítani a hibát.
Tehát nincs support.. és ez sok esetben elég nagy baj. És sok esetben a fórumok nézegetése, és a szakemberektől való válaszvárás nem megoldás.

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2007.10.09. 09:48:07

Szia!

Végre egy szakmabeli!

Nem a vérprofiknak szól, nekik már mindegy :-)
A kezdők pont a túl sok információban vesznek el. A levlistákat meg egyszerűen nem tudják (vagy nem akarják) használni. Nem a mennyiséggel van a baj (fórum levlista, hogyanok, stb..), hanem a minőséggel.

Nagyon sok ingyenes anyag van, de egy kezdőnek sok esetben használhatatlan.
Egészen biztos vagyok abban, hogy sikerélményre van szüksége az embereknek. Nem mindegy, hogy napokig szív valamivel és a végeredmény egy rakás használhatatlan ***, vagy sikerült neki egy működő értékes dolgot összehoznia.

Kevés átfogó anyag létezik, nem tanítják meg a tervezési szempontokat, a biztonságra általában akkor gondolnak (ha gondolnak), ha már készen van a rendszer.

Népszerüsíteni csak jól működő, megbízható rendszereket lehet.
Ebben viszont tudunk segíteni. Mindenkinek kicsit más a szakterülete, ezért minőségi, átfogó anyagokat tudunk csinálni.

Más. A szabadszoftverek között is meg kell tanulni válogatni. Mi az ország legnagyobb postgres alapú rendszerét fejlesztjük és használjuk lassan tíz éve. Tíz éve még bátorság volt belekezdeni, de jó döntés volt. Jó projekt mögött jó a support is. És nincs kivétel, a kettő csak együtt létezhet.
süti beállítások módosítása