Hirdetések

Csak röviden!

Helyetted tanulni, olvasni, gondolkodni nem tudok, de segíthetek az elindulásban. Miről lesz itt szó: rendszergazda oktatás vállalatirányítás szerver crm informatika hosting server tűzfal antivirus backup operációs rendszer

kommentek

  • kuala: Hello, Meg van még ez a blog? Esetleg érdelelne... Köszi :) (2009.02.21. 20:06) Valószínüleg 2008 legjobb ajánlata!
  • szilárdan...: Én egy bankban voltam rendszergazda, Oracle üzemeltető. Az ott eltöltött 16 évből kb. 14 évig (a f... (2008.12.15. 08:05) Kezdő rendszergazda
  • repecs: nincs recept próbálkozni kell az egyiknek sikerül a másiknak nem nem árt ha az embernek ez a hobbi... (2008.12.04. 16:16) Hogyan lehetsz rendszergazda?
  • SEo Tanfolyam: Ha valaki szeretné megismerni a másik oldalt is: seotanfolyam.hu. A SEO-t is mint mindent lehet jó... (2008.11.30. 06:24) Ingyenes Anti-SEO tanfolyam!
  • Enviro: Apám autószerelő volt, aztán gépész technikus és ott a főnöke látta, hogy érdekli a számítástechni... (2008.03.19. 03:57) Kezdő rendszergazda
  • Utolsó 20

Mennyit ér a bőrünk??

2008.02.10. 10:18 | SysOp | 9 komment

    Aki járatos a felsőoktatásban annak feltűnhet, hogy sebészi pontossággal igazítottam a hallgatásomat a vizsgaidőszakhoz. Nem véletlenül.

    Nem vagyok már fiatal, időjárás jelentést sem nézek, megmondom a derekam alapján két hétre előre.

    Viszont tanulni jó, és több papír, több pénz!!

Vagy mégsem?!

    Nem mondom, hogy nagy partízán akcióra készülnék és felmondok egyik napról a másikra, egyszerűen csak érdekel, hogy hol mennyit ér a tudás és a tapasztalat, meg különben is, miért ne lehetne minden egy picit másképp...

    Összedobtam egy elég alapos önéletrajzot, feltettem arra a bizonyos "a túlóra pénzeket pedig kisorsoljuk..." oldalra és vártam. Nem kellett sokáig. Fejvadász1 felhívott, beszéltünk, örültem. Utánanéztem, nem örültem. Fejvadász2 felhívott, beszéltünk, örültem. Utánanéztem, nem örültem. Fejvadász3 felhívott, stb...

    Vidék. Csak multik vannak, tehát inkább a munkaidő kitöltése, mint az értelmes eltöltése a cél. Klónokat keresnek és találnak. Ha fontos emberként, magasabb pozícióból mennél multihoz, akkor inkább gondold át még egyszer. Vagy utoljára foglaltál az okmányirodába időpontot hétfő reggel kilencre. És mindez mennyiért? Azt tudom, hogy a 340k bruttót sokalják. Igen, rákérdeztem. Ezt meg én keveslem. Mindegy.

    Bp. 300k-600k. Bruttó. Tudom, szerintem is kevés. Vidékről ennyiért nem költözöl fel családdal az tuti. Viszont nem csak multik vannak. Ha pesti vagy, akkor válogathatsz, tudsz fenyegetőzni hogy felmondasz, ha jó vagy talán meg is becsülnek. De sajnos a munkaidődbe bele kell kalkulálni a reggeli és esti 1,5+1,5 óra utazást (jobb esetben), a híd foglalásokat, a közeledő nemzeti ünnepeket, az öszödi b. évfordulókat és a Putyin látogatásokat.

    Konklúzió: Nincs. Ha teheted még idejében elmész innen, ha nem akkor meg örülsz annak ami van.

A bejegyzés trackback címe:

https://rendszergazdaleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr29333258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oregon (TM) 2008.02.10. 21:06:36

Elmehetsz, de vege az, hogy meg kell tanulnod orulni annak ami van. Ez a titka annak, hogy hogyan erzed magad es nem az, hogy hol vagy es mennyiert.

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2008.02.10. 21:32:41

Ha minden nap ugyanazt teszed akkor miért várod hogy bármi is megváltozzon körülötted? Szerintem nem csak a pénz számít, van valami ami az ember komfort érzetét sokkal jobban befolyásolja, talán már ez is a reál jövedelem része: SZABADIDŐ.
Vagy nevezzük egyszerűen szabadságfoknak. Ha nincs lé, akkor lehet hogy ráérsz, de nem tudsz magaddal mit kezdeni. Meg kell találni az egyensúlyt.
Nálunk, ahogy nézem, mostanában pont arra próbálnak rákényszeríteni, hogy ne legyen szabadidőd. Akkor nem érsz rá könyvet olvasni, gondolkodni, nyitott szemmel járni a világban.
Bárhova nézel szinte kivétel nélkül csak hiteleket reklámoznak. Mert már nincs más. Biztos, hogy jó ez?? Hitelből esküvő... Szép kezdet.
Szóval maradj ha maradnod kell, ha minden áron ugyanúgy akarsz élni mint mindenki más, de akkor ne csodálkozz semmin és tényleg "tanulj meg örülni annak ami van".
Sírva vígad a magyar...

Oregon (TM) 2008.02.10. 22:44:26

Sirva vigaddal nagyon nem ertek egyet. Nekem eleg szerencses az eletem, szeretem is. Anyagilag zero gondom van, luxusautoval jarok a nejem jobban hasonlit egy topmodellre mint egy felesegre :) A gyerekem egy tunderi kislany. Es hogy minek tudok orulni? Olyanoknak ami nem is penzbe kerul. Ami penzbe kerul mar meg van, vagy ha nincs, akkor azert nincs mert nem erdekel.

Viszont az igazi orom a lanyom nevetese. Persze sirasa utan, hogy erezzem a kulonbseget. Tudom vicces ezt olvasni mas anyagi eletet elok szamara, de tenyleg igy van.

ps.: azert vannak huzosabb hobbijaim pl quad, de enelkul meglennek. Ez is csak, ahhoz kellett, hogy "erezzem, hogy elek". Viszont nem ez eltet, hanem a kulonbseg, kell a szar ahhoz hogy jol tudja magat erezni az ember a joban. A szarrol most orszagunk vezetese gondoskodik :)

Amugy erre (szar+kulonbseg) egy pelda:
Mesz az utcan, egeszeges vagy. Elotirk a labad. Gipsz 1 honap. Leszedik. Boldog vagy es orulsz.
Minke is? Hisz szarabb lett a labad, de jo esetben is amx ugyanolyan mint volt. Orulsz a semminek. Vicces nem? Es mia semmi? A kulonbseg, az, hogy a labad nem reg meg gipszben volt, igy a labadat nem az egeszsegeshez hasonlitod, hanem a "beteghez".

Amugy pont emiatt is csaljak meg az emebrek egymast. Nem azt nezik 10 ev utan milyen erzes volt meglatni az akutalisat es azt hasonlitjak egy uj erzeshez, hanem a jelenlegi erzuseket hasonlitjak. Tevesen, es a megcsalas/vallas vege emiatt a megbanas, de akkor mar baszhatja az illeto.

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2008.02.10. 23:31:45

"Sirva vigaddal nagyon nem ertek egyet." - Ez olyan, amivel nem is kell. Ez van és kész. Nincs ezzel baj, nem azért írtam mert ez rossz lenne. Belénk nevelték. Tudat alatt bennünk van, és nem kell messzire menni, elég egy győzelemkor a Himnusz-t meghallgatni. Igazából sakk-matt. Nem nagyon tudunk örülni semminek sem. Ezért lehet olyan dolgokat megcsinálni velünk, amit egy normális országban nem lehetne. Már megszoktuk, el sem hisszük, hogy lehetne másképpen is. Pedig lehetne. Nálunk a rossz a jó és a jó a rossz.
Igazából a legnagyobb ajándék az lenne, ha mindenki kívülről is láthatná magát, egy idegen szemszögéből. Nagyon sok mindent másképpen csinálna.
A megcsalás sztem rossz példa, az másról szól. Talán mindenkinél másról. Amíg mo.-n a házasságok 90%-a gazdasági "együttműködés", addig nincs miről beszélni. Azért csináljuk, mert így "szokás" és különben is, aki egyedül van az "furcsa". Na ez az egyenes út a megcsaláshoz.

KarrierExpressz · http://karrierexpressz.blog.extra.hu/ 2008.02.11. 05:29:40

Remek post!

Bicska nyitogato parbeszed, de a szo jo eretlemben!
< Gratulalok nektek!>

Elni tudni kell! - belenknevelt?
Ezzel vitatkoznek, de nem teszem!
Miert?

Mert erre azt szoktam mondani:

Ugyebar szeretjuk ha igazunk van?
A pesszimistanak mindig igaza van (de mi haszna belole?)

"Nálunk, ahogy nézem, mostanában pont arra próbálnak rákényszeríteni, hogy ne legyen szabadidőd. Akkor nem érsz rá könyvet olvasni, gondolkodni, nyitott szemmel járni a világban."

Ezt pedig vegkepp nem irom ala, vagy legalabbis eddig nem volt olyan munkahelyem, ahol annyira hajtottak volna, akar fizikai, akar szellemi sikon, hogy ne lett volna kedvem gondolkodni. Ha erdemesnek lattam akkor az epp aktualis munkan, ha nem lattam ertelemet akkor valami egesz mason.
Jo-jo volt olyan, hogy olvasni mar valoban nem volt affinitasom, akar egy ket napig.. ;)

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2008.02.11. 09:08:37

Tévedés, nem vagyok pesszimista, de naív sem.
Abban, hogy nincs az embereknek szabadidejük, nem pont a munkahelyeket okolom, néhány éve még máshogy volt.
Pont azt mondom, hogy szemléletváltás nélkül nem lehet kitörni a mókuskerékből, feltéve ha vki ki akar törni egyáltalán.
Persze attól, hogy nem akar, az nem azt jelenti, hogy így minden rendben van.

KarrierExpressz · http://karrierexpressz.extra.hu/ 2008.02.12. 05:37:53

Ha bele gondolok, es vallalkozo isemeroseim kozt korul nezek, nem biztos, hogy nagyon kultivalnom kellene a vallalkozova valast!

Mert, hogy szemleletvaltas nelkul ennek se kezdj neki!
Nem egy ismereosom, sajnos azt kell mondanom szazezrekert vett egy nem is tul jol fizeto allast maganak!

Tulsagosan sok jo otlet megy ma veszendobe, epp azert mert a kivitelezese aprosagokon, de letfontossagu aprosagokon bukik meg, mint strategia hianya, vagy rosszul ertelmezett strategia, marketing hianya...

Viszont most nagyon elmentunk a tematol:

"egyszerűen csak érdekel, hogy hol mennyit ér a tudás és a tapasztalat, meg különben is, miért ne lehetne minden egy picit másképp..."

Szerinted hogy mehetne maskepp?

Istvan

SysOp · http://rendszergazdaleszek.blog.hu 2008.02.14. 11:45:09

Szia,

Most úgy érzem, hogy alkalmazottként nem várnak az emberre csodák. A helyes sorrend: észhez térni, egyet hátralépni, 19re lapot húzni :)
Amíg van rá lehetőség.
Sajnos nagyon sokan "alkalmazottnak" születtünk, nem is biztos hogy mindenkinek szabad váltani.

KarrierExpressz · http://karrierexpressz.extra.hu/ 2008.02.14. 23:43:22

"Sajnos nagyon sokan "alkalmazottnak" születtünk, nem is biztos hogy mindenkinek szabad váltani."

Lehet benne igzsagod, sooot....

Viszont nem art esejt adni, nem marol holnapra valtan, hanem mondjuk masodallasban, elkezdeni, tesztelni menne e a dolog.
Tudod mint a tortnetben... ne csak imadkozz, hogy nyerj a lotton, nem art lottoszelvenyt is venni...

Termeszetesen, ahogy nem lehet mindenki manager, es igazgato, vagy ugyved sem, nem lehet mindenki vallalkozo sem...
süti beállítások módosítása